Het was op 19 maart 1950 dat de 77 jarige freule Arnoldine Leonie Willink ambachtsvrouw van Bennebroek overleed. Ze werd kort daarna bijgezet in de graftombe onder de consistorie van de Hervormde kerk van Bennebroek. Ze was ongehuwd en had geen kinderen. Na haar overlijden werd de kerk van Bennebroek als begunstigde van al haar goederen.
Al die goederen moesten een goede bestemming krijgen en werden op de veiling aangeboden. Enkele leden van de kerkenraad waren daar verantwoordelijk voor, zo ook Willem van der Lee.
Willem was in het kerkelijk leven zeer actief. Zo gaf hij leiding op de zondagsschool en was een aantal jaren kerkenraadslid in verschillende functies. En zo raakte Willem betrokken bij de veiling van de goederen uit de nalatenschap van Arnoldine Leonie Willink.
Het selecteren opruimen van de spullen was een flinke klus waar Willem veel tijd in heeft gestopt. Uiteindelijk werden veel goederen werden geveild. Als dank voor al zijn werk ontving hij van de kerk een tinnen bord uit de erfenis van Arnoldine Leonie Willink.
Op het tinnen bord staat het familiewapen van de familie Willink. Hoewel de familie Willink niet van adel is, hadden zij vanouds een familiewapen. Het wapen van de familie Willink bestaat uit een gouden eikentak met drie eikels op een blauw schild.
Willem woonde in Bennebroek en was gehuwd met Maria Klazina van der Weide. Samen kregen ze vijf kinderen, Leendert, Klaas Willem, Klaas Willem, Rinse Adolf en Willem Simon. De kinderen werden in de Hervormde kerk van Bennebroek gedoopt. Willem zijn vader, Leendert van der Lee woonde bij Willem en Maria Klazina in en overleed in 1940 en werd op de begraafplaats in Bennebroek begraven.