Omstreeks 1870 werd de vaart Delft-Maassluis minder belangrijk als vorm van openbaar vervoer. De officiële veerdienst werd door Delft per begin 1871 opgeheven, hoewel enkele schippers nog door bleven varen. Een van die schippers was J. van der Wel. Hij nam in 1896 afscheid van zijn veerdienst Maassluis-Delft en deed deze van de hand aan de 31-jarige Leendert van der Lee.
Leendert en Van der Wel gaven er in 1896 de nodige ruchtbaarheid aan dat de veerdienst was overgenomen door Leendert. Zo treffen we o.a. op 10,13 en 17 juni 1896 een advertentie aan in de Westlandsche courant.
Op 19 juni 1896 adverteert Leendert met een advertentie in de Delfsche courant. In deze advertentie staan o.a. de vertrektijden en zijn vaste ligplaats ¨Bolk¨ in Maassluis.
Op Donderdag vertrok hij al om vier uur, hoogstwaarschijnlijk een marktdag in Delft.
Een heel groot succes was het niet, zo lezen we in de Westlandsche courant van 17 oktober 1896:
¨Een ogenblik is de oude veerschuit weer in de vaart geweest. L. van der Lee Sz. waagde een poging om de oud-gediende in ere te herstellen, maar tevergeefs. Andermaal geniet hij de oude rust en het is niet te denken dat iemand de dienst voor passagiers zal heropenen..¨
Uiteindelijk stopt Leendert er helemaal mee en vertrekt hij in 1900 -zonder werk in het verschiet- met zijn vrouw en zoon naar Rotterdam.