Teunis van der Lee trouwde in 1829 met Alida van Dijk. Dankzij dit huwelijk konden zij een beroep doen op een huwelijksgift uit het familiefonds genaamd ‘Sparwoude’. Ze hadden recht op deze gift omdat Alida van Dijk een afstammeling was van Marritgen Jansdr, de halfzus van Clara Jansdr. van Sparwoude.
Door de eeuwen heen was het fonds een familietraditie geworden, hoewel bijna niemand meer wist waarom de uitkering werd gegeven. Als een van de ouders gerechtigd was tot het legaat, wendde men zich vanzelfsprekend tot het bestuur van de stichting om de familierelatie aan te tonen en zo in aanmerking te komen voor een uitkering. Deze nakomelingen konden rekenen op een huwelijksbijdrage tussen de honderd en driehonderd gulden.
Teunis zijn zoon, Simon van der Lee, en Ysabella van Geest ontvingen in 1860 bij hun huwelijk een eenmalige huwelijksgift. Ook zijn kleinzoon, Leendert van der Lee, ontving bij zijn huwelijk in 1896 met Wilhelmia Treurniet een eenmalige huwelijksgift.
In 1598 stichtte Clara Jansdr. van Sparwoude bij testament een fonds, waaruit alle afstammelingen van haar ouders een huwelijksgift mochten ontvangen, ook als deze niet uit een wettelijk huwelijk voortkwamen. Twee eeuwen lang werd het fonds beheerd door de weesmeesters van Delft, tot het in 1860 werd overgenomen door het Ministerie van Financiën. Voortaan ontving iedere huwelijkskandidaat een bedrag van vijfentwintig gulden. Tussen 1913 en 1918 kregen nog ongeveer vijfhonderd afstammelingen een huwelijksgift van maximaal twintig gulden uitgekeerd. Omdat echter steeds meer mensen een steeds kleinere uitkering kregen uit het fonds, werd het op den duur niet meer rendabel en werd het fonds in 1922 bij wet opgeheven.
Het schilderij van Clara Jansdr. van Sparwoude is te vinden in het Museum Het Prinsenhof in Delft. Dit museum heeft een collectie die de geschiedenis van Delft en haar inwoners belicht, en Clara Jansdr. van Sparwoude is een van de historische figuren die daar wordt tentoongesteld.
Clara Jansdr. van Sparwoude is begraven in de Oude Kerk in Delft. Haar graf bevindt zich in deze historische kerk, die ook bekend is als de rustplaats van andere prominente Nederlanders zoals de schilder Johannes Vermeer.